Skip to content

Vis peste timp

Visele, învăluite multă vreme în mister, fantezie și superstiție, au preocupat o serie de psihologi, între care Freud, care spunea că visul nu este altceva decât un „mesaj al inconștientului“, iar interpretarea lor, calea „regală“ a inconștientului; Jung, Pontalis, Paul Valery, Kleitman, La Berge și mulți alții.

Vis peste timp

Studiul viselor a condus psihologii, printre altele, la supoziția existenței unui psihic inconștient. În legătură cu visele s-au pus o serie de întrebări, cum ar fi:
De ce unii oameni își amintesc de visele lor, iar alții, niciodată? Oare ne aducem aminte de unele vise doar pentru că sunt mai interesante? De unde această diferență? Iată o posibilă explicație dată de un studiu recent al unui grup de neurologi francezi:

Mai multe detalii aici.

Ochelarii, o veşnică problemă, o veşnică dilemă

Ochelari sau lentile de contact?
Dacă te hotărăşti să-ţi faci ochelari, să fie cu ramă sau fără ramă?
La ce te gândeşti când întâlnești pe cineva care poartă ochelari eleganţi?

Ochelarii, o veşnică problemă, o veşnică dilemă

6 mesaje pe care le transmit ochelarii tăi.
Ştim cu toţii că ochelarii te fac să arăţi mai „deştept”.
Despre ce altceva mai vorbesc ochelarii tăi?
Psihologul Helmut Leder şi colegii săi au decis să studieze influenţa ramei ochelarilor asupra modului în care sunt percepuţi purtătorii de ochelari. În urma experimentului echipa vieneză a ajuns la concluzia că oamenii care poartă ochelari fără ramă nu ies foarte mult în evidenţă, ei par însă mai de încredere.

Mai multe detalii aici.