Skip to content

Cabinetul reînnoit

Aceasta este o perioadă dificilă pentru noi toți, dar împreună vom învinge cu siguranță și acest „dușman“ invizibil. Cred că în viața tuturor acum există sau vor exista momente de deznădejde, în care simțim că pierdem controlul asupra situației în care ne aflăm.

Cabinetul reînnoit

Dar tocmai în aceste situații putem foarte bine să ne descoperim propriile noastre nevoi, să ne dăm seama de prioritățile și chiar limitele noastre. E necesar să ne dăm seama, să conștientizăm stările noastre, iar în momentul în care gândurile automate devin sumbre și ne apasă, trebuie să schimbăm perspectiva. Adesea ceea ce este interzis ne atrage mai mult decât ceea ce ar trebui făcut. De aceea, schimbând perspectiva, în loc să mă gândesc că „mi se interzice să ies din casă când vrea mușchii mei, nu am voie să îmi serbez în gașcă ziua mea de naștere, mi se tot cere să mă spăl pe mâini etc.“ pot spune: „aleg să contribui la stoparea răspândirii acestui virus nenorocit“.
Totodată, această perioadă poate reprezenta la fel de bine și o șansă, o oportunitate de a ne conecta la sinele nostru. Putem folosi acest timp prețios alocându-l familiei sau chiar și unor activități, proiecte amânate. Așa am făcut și eu – am reînnoit cabinetul de psihologie în care lucrez zi de zi și în care, deocamdată, mă puteți întâlni în ședințele online.
Să ne auzim, să ne revedem cu bine!