Skip to content

NARATIV – Festival de Lectură pentru copii

Ascultarea unei povești poate induce o transă sau o stare asemănătoare transei, iar ascultătorul poate asimila lecții de viață importante și profunde, fără să conștientizeze acest lucru. Ascultând povești și bucurându-se de ele, copiii percep mesajele părinților, educatorilor sau terapeuților la multiple niveluri, ceea ce contribuie la comunicarea cu resursele conștiente și inconștiente.

NARATIV – Festival de Lectură pentru copii

Separarea în conexiune

Indiferent de vârsta copilului și de distanța fizică, legătura dintre părinți și copii este una extrem de puternică, profundă. Putem spune că părintele și copilul sunt țesuți într-un kilim, un covoraș al vieții, al experiențelor de viață, prin nenumărate fire care reprezintă interacțiunile lor.
În acest atelier vom discuta împreună despre modul în care am putea întări legăturile cu copiii noștri, vom învăța să fim mai atenți la modul în care interacționăm cu ei, mai conștienți de acesta, având grijă să nu se destrame kilimul. Ce e bine de făcut, ce nu e bine de făcut, chiar și atunci când copilul trage într-o altă direcție, astfel încât să-l ajutăm să ajungă, mai devreme sau mai târziu, cu succes la vârsta adultă.


Spune-mi ce citești ca să-ți spun cine ești

A fost odată ca niciodată… – aceste cuvinte seamănă cu o inducție hipnotică, invitându-l pe ascultător într-o călătorie în lumea imaginației, în care, pentru o vreme, realitatea poate fi suspendată și învățarea poate fi sporită. Unii dintre noi am avut poate privilegiul ca un părinte sau un bunic să stea pe marginea patului, seara, și să ne citească o poveste, permițându-ne să facem acea călătorie într-o lume fantastică. Alții poate doar ne-am fi dorit acest lucru.
În acest atelier vom vorbi despre cum să-i ajutăm pe copiii noștri să ajungă să îndrăgească lectura, cărțile, și vom dezbate împreună modul în care cărțile transmit valori, motivează, educă, disciplinează, oferă noi experiențe, contribuie la rezolvarea de probleme și pot facilita schimbări sau chiar conduce la vindecarea unor răni emoționale.